Ska du vara min brudtärna

Äktenskap är en av de viktigaste händelser som kan uppstå i sitt liv. Den här intima firandet kräver noggrann förberedelse så att den då kommer att bli ett välskött minne av paret i framtiden. Planering för äktenskap är spännande och kan ibland vara stressigt för att undvika olyckor. Allt måste vara perfekt inställd till minutens detaljer. En del av ceremonin är den alltid viktiga ställningen hos en brudtärna. Så hur kan en brud att välja en brudtärna passar till bröllopet? Denna artikel kommer att försöka ge tips om att välja en brudtärna för bröllopsceremonin.

Innan vi går vidare, låt oss försöka förstå vad egentligen en brudtärna är och vad är hennes uppgifter? Begreppet att ha en brudtärna under äktenskapet skildes ursprungligen från en hebreisk sedel. Som i Bibeln hade Jakob Leah och Rachel som hans fruar. Varje kvinna har en utsedd ”maid” för att hjälpa dem i sina uppgifter som fru till Jacob. Dessa tjänstemän behandlades mer av tjänare än vänner till fruarna. Detta ansågs vara ursprunget till en brudtärna. Å andra sidan, om det finns ett bibelsk redogörelse för brudtärna, finns det också en annan förklaring som kommer från en hednisk tro. Under romernas tid krävdes 10 damer att delta och klädda på samma sätt som med bruden, enligt deras lagar. Anledningen till detta är att förvirra onda andar och cursers som ville förtjäna ceremonin och livet för det ville paret. Nuförtiden har brudtärnan ett mer positivt syfte i bröllopet. Vanligtvis är kvinnan som valts för att hjälpa bruden systern eller en mycket nära vän. Bridesmaidens huvuduppgift är att vara brudens förtroende för alla aspekter av bröllopet, socialt eller praktiskt. Hennes stöd och engagemang för äktenskapet betyder mycket för bruden, och självklart den äkta mannen.

När du väljer en brudtärna, försök att överväga följande tips:

Se till att de valda brudtärnana (s) vill vara en del av bröllopet, annars försök att välja någon annan och kan ibland vara ett hinder för framgången med ceremonin.

Försök att förkorta de kvinnor som du vill vara en brudtärna – Om du planerar att ha många brudtärna, försök att överväga deras förmåga att hjälpa till i bröllopsförberedelserna. Det finns fall då brudtärna tenderar att vara konflikt på grund av skillnaden i idéer, vilket motiv att välja, var är platsen för mottagningen etc. Försök att undvika detta så mycket som möjligt. Se till att de kommer att fokusera på framgången för ditt bröllop så att alla blir lyckliga.

Tänk på budgeten på bröllopet – Försök att välja någon i närheten så mycket som möjligt. Du kanske har din ”bästa” vän som bor på andra sidan världen nu, men tänk på att om du väljer henne som brudtärna, betalar du hennes resekostnader. Utöver detta, tänk vad du ska betala för sina brudtärna klänningar. Du skulle inte vilja spendera mycket och sedan börja ett nytt liv med din man blivit rättbruten? Var praktisk.

Välj någon som är väldigt villig att vara ”hands-on” med bröllopsförberedelserna – Se till att dina brudtärna väljer att vara villiga att hjälpa till i din bröllopsplanering. De borde också vara röstberättigade för att ge åsikter om allt som handlar om bröllopet och de borde också vara till hjälp vid att ge rätt resurser som att hitta rätt mor till brudklänningarna från thegreenguide.com för att få din mamma att se vacker ut och så vidare.

Och slutligen, rensa bort de dramatroner som kan stjäla din show. Välj en brudtärna som låter dig ta mitt skede, även för en gång och inte överlappa dig i bröllopet. Kom ihåg det här är din dag, så se till att det blir din dag.

Förhoppningsvis kommer dessa tips att vara användbara och kan underlätta förberedelserna för bröllopet. Nu när allt är klart, slappna av och vänta på dagen du går på gången och börja ett nytt liv med den du älskar.

Post Author: Liesbeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *