Minns en musikikon i Whitney Houston

Jag är 31 år gammal filippinsk som för närvarande bor i södra delen av Filippinerna och jag är här för att dela med dig om hur jag en gång tittade på en musik underhållare som har berört livet för många individer inklusive mig. Hon kanske inte är en perfekt person, men för mig kommer hon alltid att betraktas som en perfekt och själslig sångare. Hon är bara en av de få musikproducenterna som kan betraktas som en sällsynt ras av henne, och jag pratar om Whitney Houston.

Jag har kommit att känna Whitney Houston i en mycket ung ålder. Så långt som mitt trötta sinne kan komma ihåg var den allra första låten jag sjöng ”The Greatest Love Of All”. Faktum är att jag även har kassettbandet som används för att spela in den låten. Jag antar anledningen till att min mamma lärde mig den låten eftersom den var populär under den tiden. Det är ganska ironiskt att tro att jag är en manlig person och den första sången jag sjöng var ursprungligen från en kvinna. Det var mitt första konto på henne.

Sedan dess har jag sett hennes musikvideor som ”Jag vill dansa med någon” och ”Jag är varje kvinna” på TV. Mina systrar dansade till takt medan jag följer rytmen genom att flytta mitt huvud. Och under mina skoldagar kan jag komma ihåg att titta på henne i filmen ”The Bodyguard” med Whitney på huvudrollen och Kevin Costner som sin ledande man. Den här filmen blev en hit i vårt land, så mycket av en träff som filmens temasång, ”Jag kommer alltid älska dig” blev den mest efterfrågade sången på radiostationer och ett populärt val i amatörsångningskonkurrenser. Texten på den låten är på något sätt inbäddad i mitt sinne på grund av det vackra meddelandet. Tja, jag kan säkert säga att de flesta av hennes låtar är meningsfulla. På något sätt kan hennes låtar på något sätt beskriva ett visst ögonblick i mitt liv. Ett exempel på detta är låten ”When You Believe” som sjöngs med Mariah Carey. Den här låten kan definiera vad jag gick igenom innan jag kom in i basketvaran. Meddelandet om hennes sång är så kraftfullt att det även kan flytta känslor av en rak kille.

Och då kom tiden när hon istället för att höra bra saker om henne på nyheterna hörde jag fruktansvärda rapporter som var mycket obehaglig för henne. Jag frågade vanligtvis mig själv: ”Hur kunde hon göra saker som nämns på nyheterna när hon redan är en av världens mest framgångsrika underhållare?” Från tid till gång hörde jag att hon blev involverad i att använda droger och alkohol. Det fanns också rykten om att Whitney blev slagen av hennes ex-make Bobby Brown. Efter att ha hört det skulle min första reaktion vara smittad. Om dessa var sanna så antog jag att det var anledningen till att hon gick in i droger och vices. Jag tyckte synd om vad Whitney hade varit igenom. Jag hoppades att hon skulle bli rädd eftersom hon var för dyr för att bli ett vrak.

Men här står vi nu inför den verklighet som Whitney Houston är borta i mer än ett år nu. Hon kan ha fysiskt avgått, men jag ska bära alla de minnen jag har om henne. Jag hörde en sångare sa, ”Whitney Houston gjorde mig sångaren som jag är idag …” Även om jag inte är sångare, kan jag mycket väl överens om det. Hon hade varit inflytande för de flesta människor och hon kommer alltid att vara en musikikon i mitt hjärta.

Post Author: Liesbeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *